Váš prohlížeč není podporovaný - stránky se nemusí zobrazit správně. Použijte podporovaný prohlížeč.
 

uyvonne 


Tvaroh

5 fotek30.11.1969- zobrazení
Výroba tvarohu není složitá na práci, ale na čas. Toto je fotodokumentáž výroby za 3litrů mléka (konečná fáze cca 600-700g tvarohu). Mléko naočkujeme 2 vrchovatými lžícemi zakysané smetany (já používám Zott), necháme ustát cca 2 dny v pokojové teplotě. U kravského čerstvého stačí 24hodin. Poté, co je tužší konzistence mléka pomalu zahříváme, dokud mléko nepálí - zkusíme vložením prstu. Při míchání v procesu zahřívání se tvoří zrno - odděluje se syrovátka. Poté přes plachetku slejeme a necháme odkapat syrovátku. Pak vlisujeme, čím těžší lisování tím bude tvaroh sušší a tvrdý. Já použila 3l bandasku naplněnou vodou (viz foto). Tento tvaroh jsem použila na výrobu mých olomouckých syrečků.

Proměňte své album ve fotoknihu

Ideální jako dárek nebo jen tak pro sebe na památku.
Je to jednoduché.

Vytvořit fotoknihu

Komentáře

přidat komentář