Název

Tvaroh

Popis

Výroba tvarohu není složitá na práci, ale na čas. Toto je fotodokumentáž výroby za 3litrů mléka (konečná fáze cca 600-700g tvarohu). Mléko naočkujeme 2 vrchovatými lžícemi zakysané smetany (já používám Zott), necháme ustát cca 2 dny v pokojové teplotě. U kravského čerstvého stačí 24hodin. Poté, co je tužší konzistence mléka pomalu zahříváme, dokud mléko nepálí - zkusíme vložením prstu. Při míchání v procesu zahřívání se tvoří zrno - odděluje se syrovátka. Poté přes plachetku slejeme a necháme odkapat syrovátku. Pak vlisujeme, čím těžší lisování tím bude tvaroh sušší a tvrdý. Já použila 3l bandasku naplněnou vodou (viz foto). Tento tvaroh jsem použila na výrobu mých olomouckých syrečků.

Období

Statistiky

  • 5 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
Tvaroh
Komentáře Přidat