Tvaroh
Název
Tvaroh
Popis
Výroba tvarohu není složitá na práci, ale na čas. Toto je fotodokumentáž výroby za 3litrů mléka (konečná fáze cca 600-700g tvarohu). Mléko naočkujeme 2 vrchovatými lžícemi zakysané smetany (já používám Zott), necháme ustát cca 2 dny v pokojové teplotě. U kravského čerstvého stačí 24hodin. Poté, co je tužší konzistence mléka pomalu zahříváme, dokud mléko nepálí - zkusíme vložením prstu. Při míchání v procesu zahřívání se tvoří zrno - odděluje se syrovátka. Poté přes plachetku slejeme a necháme odkapat syrovátku. Pak vlisujeme, čím těžší lisování tím bude tvaroh sušší a tvrdý. Já použila 3l bandasku naplněnou vodou (viz foto). Tento tvaroh jsem použila na výrobu mých olomouckých syrečků.
Období
Statistiky
- 5 fotek
- 0 se líbí
Fototechnika
Olympus X200,D560Z,C350ZNastavení
Fotoknihy z vašich fotek
Vyberte si z předchystaných knih pro Vás nebo vytvořte zcela novou.
Pexeso z vašich fotek
Stačí vybrat jen 32 fotek. Ostatní za Vás uděláme my.